2007-04-28

Microsoft'ta Staj İmkanı

Microsoft, Students to Business (S2B) Programı kapsamında öğrencilere Microsoft iş ortaklarında staj imkanları sunuyor. Aktif olarak 62 iş ortağının bulunduğu programda şimdiye kadar 36 öğrenci staja yerleştirildi.

Microsoft Başkanı Bill Gates tarafından 9 Kasım’da Brüksel’de duyurulan program Türkiye’nin de dahil olduğu 10 ülkede yürütülüyor, 2008 yılında tüm dünyada uygulanması hedefleniyor.
S2B programı, öğrencilere gerçek iş deneyimi sağlamak, yaratıcılığı desteklemek için gereken beceri ve yetenekleri kazandırmak, işe alma süreçlerini geliştirmek ve yeni nesil öğrencilerin iş bulmalarını kolaylaştıracak niteliklere sahip olmalarını sağlamak üzere üniversitelerle Microsoft iş ortaklarını bir araya getiriyor. S2B programının amacı, yerel işletmelerin yeni yeteneklerden neler beklediklerini ifade etmelerini, gereken becerileri sağlamak için Microsoft ve üniversitelerin olanaklarından yararlanmalarını ve yerel bölgelerde öğrencilerin gerçek projelerde çalışmasını sağlamak. Program Yöneticisi Mehmet Nuri Çankaya; S2B Programı sayesinde öğrencilerin “İşe Hazır” olarak yetiştiklerini belirtiyor.
Yaz dönemi için staj yapmayı isteyen öğrencilerin www.s2bprogram.com/turkey adresine girerek kayıt olmaları ve detaylı olarak kendileri hakkında bilgileri doldurmaları gerekiyor.

Not: 15 Mayısa kadar başvuruların yapılması beklenmekte

Kaynak: haber7

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.