2007-07-12

ÖSS Sonuçları Açıklandı

Sınava giren tüm öğrencilere inşaallah diledikleri üniversite ve bölüm gelir. Dereceye girenleri tebrik edip başarılarının devamını diliyorum. Sınav sonucunu henüz öğrenmeyenler ÖSYM'nin sayfasından öğrenebilirler.

Aşağıda okuduğum ve manidar bulduğum bir haberi paylaşmak istiyorum:

'Doğu'ya yapılan yatırım meyvesini veriyor'
Şanlıurfa'daki Özel Murat Fen Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencilerinden Uğur Gülper, birinci kitapçıktaki tüm soruları doğru yanıtlayarak Sayısal 1 puanlamasında Türkiye birincisi oldu. Gülper, ikinci kitapçıktaki sorulardan sadece 2'sine yanlış yanıt vererek Sayısal 2'den de Türkiye 12'incisi oldu.

Gülper, başarısında düzenli çalışmasının yanında öğretmenleri ve ailesinin samimi gayretinin de etkili olduğunun altını çizdi. Güneydoğu insanına imkân tanınması halinde neleri başaracağının bir kere daha görüldüğünü aktaran Gülper, bölgedeki özel okulların artması ile bireysel başarıların yanında eğitimdeki çıtanın da yükseldiğini söyledi. Güneydoğu Bölgesinin özelikle de Şanlıurfa'nın batı illerinde farklı algılandığını, sürekli olumsuz haberle gündeme geldiğini hatırlatan Gülper, son dönemlerde bölgeye yapılan yatırımların meyvesini vermeye başladığını kaydetti. Kendi başarısının da bunun bir göstergesi olduğunun altını çizen Gülper şöyle konuştu: "Batıdaki insanların bölgemize bakış açısı biraz farklı. Bu bölge ile ilgili medyada sürekli kötü haberler çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde OKS sonuçları açıklandı. İlk 10'a bu bölgeden öğrenci yerleştiren 6 İl vardı. Yine önceki yılarda Türkiye birincileri çıktı. Zaman geçtikçe Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesine yapılan yatırımlar meyvesini veriyor. Yetkililerden bu bölgeye yapılacak yatırımları artırmasını istiyorum. Kolejlerin, Dershanelerin, Okulların sayısı arttıkça Türkiye birinciliğinin yanında topyekûn başarının da arttığına inanıyorum. Şimdi sokakta bulunan çocuklar var. Dershanelere gidemeyip evlerinde ders çalışan bir sürü arkadaşım var. Bunlara sahip çıkıldığında ne kadar başarılı oldukları görülecektir. İleriki yıllarda OKS olsun ÖSS olsun ardı ardına başarıların geleceğine yürekte inanıyorum."

Lise 2 ve Lise 3'üncü sınıflarda hocalarının 10 arkadaşı için özel bir program çıkardığı ve bu program dâhilinde çalıştıklarını söyleyen Gülper, "Durumu benden daha iyi olan arkadaşlarım vardı. Sürekli yardımlaşma içinde olduk. Onlar da çok başarılı oldular. Başarı yolunda birbirimizi sürükledik, ben buna inanıyorum. Tabi ailemin ve arkadaşlarımızın hayır duası bu başarımda çok önemli bir rol oynadı. Bana moral motivasyon sağladı. Benim başarılı olmam için gayret sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bölgemizden önümüzdeki yıllarda da Türkiye dereceleri çıkmasını temenni ediyorum." dedi.
cihan

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.