2007-09-19

Auto Shrink(Otomatik Küçültme)

SQL Server veritabanınızı Task->Shrink adımından her seferinde shrink yapabileceğimiz gibi VeritabanıAdi->Properties'ten Options kısmında Auto Shrink i True yaparak bunu otomatik hale getirebilirsiniz. Çeşitli sebeplerle veritabanınızın özellikler ekranına bir türlü giremiyorsanız ne yapacaksınız? Tabiki yapmanız gerek T-SQL kodu ile Auto Shrink işlemini gerçekleştirmek olacak.

Örnek : MehmetGuzelNet veritabanımızı Auto Shrink yapalım

Yöntem-1: ALTER DATABASE MehmetGuzelNet SET AUTO_SHRINK ON
Yöntem-2: exec sp_dboption N'MehmetGuzelNet ', N'autoshrink', N'true'

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Mehmet bey,

büyük bir veritabanım olduğu zaman bu özellik performans kaybına neden olabiliyor. Yani kendisi devreye girdiği zaman kullanıcıları bloke ediyor. Sanırım auto shrik her zaman iyi değil gibi.

Mehmet GÜZEL dedi ki...

Murat bey,

Auto shrink her yarım saatte bir veritabanını shrink etmeye çalışır. Bu işlem küçük ve orta ölçekli veritabanlarında çok fazla performans kaybına neden olmazken yeterince büyük veritabanlarında performans kayıplarına neden olabilir. Hatta shrink saatlerce sürdüğünü gördüm. Büyük veritabanları için belirli bir schedule ile tayin edilmiş ve gecenin belirli saatlerinde çalışacak bir job oluşturulabilir.

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.