2007-11-07

Gizli Numaralardan Gelen Çağrıları Engelleme

Gizli aramalardan muzdaripseniz bu hizmeti oldukça seveceksiniz. Bu hizmeti şu an Turkcell GSM operatörü veriyor. Gizli numaralardan gelen çağrıları kabul etmek istemiyorsanız ücretsiz olan bu servis sayesinde gelen çağrıları rahatlıkla engelleyebileceksiniz.

Servisin kullanılması durumunda gelen arama telefon çalmadan otomatik olarak geri çevrilecektir. Arayan kişi "Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz" anonsunu duyacaktır.

Gizli numaradan arama kısıtlama servisini; aktif hale getirmek için *253# ; iptal etmek için #253# yazıp YES tuşuna basmak yeterli.

Avea'da da Turkcell de olduğu gibi yapılabiliyor. Vodafone için ise önceden alınmış olan 6 haneli şifre, ardından bir boşluk ve “GIZLINUMARAYAKAPALI AC” yazıp, 7048’e kısa mesaj göndermek gerekiyor. Servis iptali ise aynı işlem “GIZLINUMARAYAKAPALI KAPAT” yazarak yapılıyor.Servis ayrıca, üç GSM operatörünün internet sitelerinde kullanıcı girişi yapılarak veya satış noktalarına başvurularak da aktif hale getirilebiliyor.

3 yorum:

Tuğhan Kurukafa dedi ki...

harika bir uygulama fakat bunun diğer oparatörler için olanını bulur haber verirseniz sevinirim...

Adsız dedi ki...

Ben de özellikle Avea için olanını araştırdım ama bulamadım. Eğer bulanınız olursa bizlerle de paylaşırsa çok sevinirim. Bu güzel bilgi için de ayrıca teşekkürler.

Mehmet GÜZEL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.