2008-02-12

Bir Hata ve Birkaç Öneri

Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'

The transaction log for database 'ceturkdb' is full. To find out why space in the log cannot be reused, see the log_reuse_wait_desc column in sys.databases

Hatalar:


  1. Hatada database ismi vermek güvenlik nedeniyle sakıncalı
  2. Database yada programsal hataların üyelere yansıtılması sakıncalı

Öneriler:

  1. Genel hatalar için error sayfaları düzenlenip kullanıcılara hatayla ilgili genel bilgiler verilebilir. Böylelikle hem hatayı gören kişiler sizi basite almamış olur hem de sisteminiz hakkında hatadan bir şey yakalama imkanı bulmaz.
  2. SQL Server ile ilgili Auto Shrink yapılabilir yada database boyu kısıtlı ise Transation Log a maximum size verilebilir. Yada tüm bunların yerine gecenin bir saatinde çalışan joblar düzenlenebilir. Bu joblar shrink te yapabilir yada dosya size ı belli bir seviyeye ulaşmışsa e-mail, cep telefonu vb iletişim aracılığıyla yönetici uyarılabilir. Bunu yapmadığınız zaman siz hatayı görene kadar saatler geçebilir sitenizi ziyaret eden ziyaretçiler çoktan sıkılmış ve kaçmış olabilir.

Hatayı bazen dostlar "post" eder, bazen yöneticiyi tanıyan üyeler. Tüm bu ücretsiz kaynaklarınız yoksa bilin ki bu size belli bir "cost" eder. Siz siz olun birileri tarafından hatalarınız için uyarılmayı beklemeyin; hatalarınızdan herkesten önce siz haberdar olun ve hemen müdahale edin. Hatta öyle bir zamanlama ve düzen ile müdahale edin ki kimsenin ruhu duymasın, sesi çıkmasın.

Hatalar hepimizin başına gelebilir fakat hatalardan ders alıp hatanın neresinden dönersek kardır. Siz siz olun hatalardan uzak durun. Hata sizi çok sıkıştırdığında; ha bre size yakınlaşmak istediğinde en fazla onu hata sayfasına yönlendirip hataya haddini bildirin! Hataya haddini bildiremiyorsanız bilin ki hata size haddinizi bildiriyordur.

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.