2008-03-17

Bir Parti Kapatma Davası Daha!

Cuma gününden bu yana konu ile ilgili haber dinlemekten ve yazı okumaktan sıkıldım. Ülke gündeminin bir anda değişmesine seyirci olup, ekonomide geçici kırılganlıkların yaşanmasını izledim. Tüm bunları izlerken "Bir ülkede hukuk ve yargı sistemi niçin vardır?" sorusuna cevap aradım.

Gündem başlıklarını aşağıdaki gibi sıraladığımda bu dava süpriz olmasa gerek:

-2001 şubat post-modern darbesinden bu yana demokratik açılımlar

-Türkiye'nin her geçen gün güçlenmesi, dış siyasetteki nüfusunun artması

-Ergenekon Operasyonu

-Doğu ve Güneydoğu ile ilgili açılımlar

-Dünya borsalarındaki ekonomik çalkantılar

-ABD nin Ortadoğu planları(Irak,Afganistan, Pakistan ve olası İran savaşı)

-AB de dönüşüm ve Rusya'nın eski gücüne kavuşması

vs.


Konu ile ilgili Salih Memecan yoruma gerek bırakmamış.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir.Şahıslar ve kurumlar Türkiye cumhuriyetinin anayasasına ve yasalarına aykırı bir tutum ve icra içerisine girmişlerse yasalar gereği haklarında gerekli işlem yapılır.Bu bir şahısda olabilir bir partide olabilir.Eğer kanunlara aykırı davranmışsa gerekli hukuki müeyyide neyse o uygulanır.Bir parti çok oy almış olasa bile anayasaya ve yasalara aykırı hareket ederse hakkında kapatma davası açılabilir.Bunda garip olan hiçbir davranış yoktur.asıl yadırganacak olan bir sınıfı , bir zümreyi , bir şahısı yada bir parti millet iradesinin üstünde ve kanunların dışında değildir.Türkiye cumhuriyeti bir Muz cumhuriyeti değildir.hele şeyhler müritler devleti hiç değildir.

Mehmet GÜZEL dedi ki...

Değerli @Yorumcu,

Hukuk ile ilgili cümlelerinize katılmakla birlikte keşke demokratik, laik ve hukuk devleti olan bu ülkede gerçek hukuk işlenebilse. Farklı fikirde olup aynı suçu işleyen insanların bir kısmına af bir kısmına ise ceza veren adalet terazisini elinde tutan(sadece yorum farkından dolayı) hakimin adalet terazinde bozukluk vardır. Adaletin herkes için adil olduğu; gerektiğinde kararı veren hakim için de kararların adilane işlendiği bir bir hukuk sisteminin işlerlik kazanması dileğiyle...

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.