2011-12-28

SQL Server 2008 Backup Compression ile Yer ve Zamandan Tasarruf Sağlayın

Veritabanlarınızın boyutu zamanla büyüyorsa veritabanı yedeklerinizin boyutu da zamanla büyüyecektir. Büyüyen yedek boyutları sadece büyümekle kalmayıp yedekleme sürelerini  ve network trafiğinizdeki yoğunluğu da artıracaktır.
Veritabanı yedeklerinizin boyutunu küçültüp yedekleme sürelerini makul değerlere indirmek için SQL Server 2008 ile birlikte gelen Backup Compression özelliğini kullanabilirsiniz. Dilerseniz her veritabanı yedeği aldığınızda WITH COMPRESSION  ile Compress backup özelliğini set edebildiğiniz gibi sunucu seviyesinde de Compress backup özelliğini aşağıdaki gibi aktif edebilirsiniz:


Aynı işlemi aşağıdaki T-SQL ile de yapabilirsiniz:

EXEC sys.sp_configure N'backup compression default', N'1'
GO
RECONFIGURE WITH OVERRIDE
GO

Compress backup özelliğini enable ettiğiniz zaman bundan sonra alacağınız tüm veritabanı yedekleriniz compress olarak alınır.

Compress backup özelliğinin sıkıştırma oranını aşağıdaki SQL ile bulabilirsiniz:

SELECT backup_size/compressed_backup_size
FROM msdb.dbo.backupset


Sonuç olarak Compress backup özelliğini kullanarak veritabanı yedeklerinizin boyutu ve süresi 5-10 kat daha azaltabilirsiniz. SQL Server 2008 kurulu sunucularınızda yedek boyutu indirmek, yedekleme süresi ve network trafiğini azaltmak için Backup Compress özelliğini kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.