2012-03-23

SQL Server'da Domaindeki Windows Grupları Bulma

SQL Server'da bir domain'de bulunan windows grup isimlerine ihtiyacınız olduğunda yada elinizdeki windows grupların var olup olmadığını; doğru olup olmadığını teyit etmek istediğinizde; Active Directory'den sorumlu arkadaşların kapısını çalmaktan sıkıldıysanız ve onlar da sizi görmekten sıkıldıysalar buyrun yazının devamına.



SQL Server'da bir çok ihtiyacınızı, başka herhangi bir araç kullanmadan halledebilirsiniz. Windows Authentication Olarak Bağlanan Kullanıcının Security Grubunu Bulma adlı yazımda bir kullanıcının bulunduğu windows grubun nasıl bulunacağını daha önce paylaşmıştım.

Bir domainde bulunan windows grup isimlerini SQL Server'da bulunan xp_enumgroups extended stored procedure'ını kullanarak bulabilirsiniz.

Örnek: MehmetGuzelNet domainindeki windows grupları bulmak istersek:

exec  xp_enumgroups 'MehmetGuzelNet'


Sorgu sonucunda verdiğiniz domainde  bulunan windows grup adlarını ve bunlara ait varsa açıklamalarını görebilirsiniz.


xp_enumgroups extended stored procedure'ını  çalıştıracak kullanıcı ya master veritabanında db_owner rolüne sahip olmalı yada sysadmin rolünde olmalıdır.

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.