2006-11-22

Akıllı Güvenlik Sistemleri(Smart Security Systems)

IBM, donanım, yazılım, hizmet ve AR-GE bölümlerinin ortak çabasıyla, güvenlik kameralarının takip ettiği görüntüleri anında yorumlayarak ilgilileri uyarmasını sağlayan Akıllı Takip Sistemi’ni (Smart Surveillance System-S3) geliştirdi. Kameraların izlediği kişilerdeki belirli davranış şekillerini ya da kuşku uyandıran, anormal hareketleri diğer görüntülerden ayırt edebilmeyi sağlayan çözüm, “karar alırken” radar, kimyasal algılayıcılar ve ses kayıtlarından yararlanıyor.

Sistem, halen kullanılan kamera ve sensör teknolojilerinin yanı sıra IBM’in BladeCenter ve Sistem x sunucuları, Veri Depolama Birimleri ile Tivoli Depolama Yöneticisi yazılımı bileşenlerinden oluşuyor.

S3, kamu ve özel kuruluşların artan güvenlik tehditlerine karşı daha hızlı önlem almalarını kolaylaştırıyor. IBM’in laboratuvarlarında geliştirilen çözüm, canlı ya da banttan görüntüleri inceleyerek kuşku uyandıran olay ya da kişileri otomatik olarak saptıyor. Aynı zamanda incelediği görüntülerdeki insan, otomobil gibi unsurları sınıflandırarak, adli tıp ekiplerinin olayı incelemesini kolaylaştırıyor. Gelişmiş plaka numarası ve yüz tanıma teknolojileriyle, kayda alınan görüntülerin tanımlanabilmesini hızlandırıyor.

Güvenliğin yanı sıra özellikle perakende sektöründeki hırsızlık ve sahtekarlığa karşı da kullanılabilen çözüm, mağaza görüntülerini POS ve kasa kayıtları, stok, müşteri ve çalışan bilgileriyle eşleştirerek, ürün kayıplarına karşı daha etkili önlem alınabilmesini mümkün kılıyor.

Kaynak: Hurriyet Teknonet

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.