2007-01-27

Sigaraya HAYIR!

Günlüğümün sevgili sakinleri,
Bu akşam içimden sigara ile ilgili bir şeyler karalamak geçti. Bugüne kadar hayatıma girmemiş olan sigaranın; siz sevgili günlük sakinlerinden kimin hayatına girmeyi başardığını kimlerin ise hayatına yanaşamadığını merak ettim. Tüm site sakinlerini ve ziyaretçileri klavye başına çağırıp sigara hakkında değerli yorumlarını yazmalarını bekliyorum.

Lütfen yorumlarınızı yazarken

  • sigara kullanıp kullanmadığınızı,
  • kullanıyorsanız ne kadar süredir kullandığınızı,
  • sigarayı hayatınızdan uzaklaştımanın vaktinin gelip gelmediğini,
  • sigarayi niçin kullandığınızı,
  • sigaranın kullanım amacınızın sizi tatmin edip etmediğini,
  • sigara içen arkadaşlara ne tür tavsiyelerde bulanabileceğinizi,
  • sigaranın nasıl bırakabileceği

vs gibi konulara değinmenizi rica edeceğim.

Bol oksijenli, yemyeşil ve sigarasız bir dünya temennisiyle herkese sağlıklı günler diliyorum.

2 yorum:

Mehmet GÜZEL dedi ki...

Ülkemizde her yıl yaklaşık 100.000 kişi içtikleri sigara nedeniyle yakalandıkları hastalıklardan vefat ediyorlarmış.

Adsız dedi ki...

sigara kullanmıyorum. başlamayı hiç düşünmedim zaten insan mantıklı düşünme çağına geldikten sonra sigaraya başlıyorsa mantık konusunda bir sorunu vardır bence.

sigara içen kişiler bence sigara kullanmayanların yanında sigara içmemeyi denerlerse, ellerini sigaraya her atışlarında sigara içmeyelenlerin yanından kalkmak içlerini burkacağından ufacık da olsa caydırıcı olabilir. (umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir)

ve tabi sigara içmeyenler de yanlarında içirmemeliler bence. Ben yurtta kalıyorum ve oda arkadaşlarımla karar alıp odada sigara içilmesine izin vermiyoruz. Böylece yanımıza uğrayan arkadaşlar sigara içmek için dışarı çıkmaktansa içmemeyi tercih ediyorlar çoğu zaman.

--

benim babam sigara kullanıyordu. Bir gün sadece tütüne zam geldiğini görüp sigarayı bırakmıştı. Tabi boş anına denk gelmiş herhalde :D 4 ay sigara içmedi ama sonra tekrar başladı, şimdi kalp ameliyatı oldu ve artık işin gerçek yüzünü herkesten daha iyi biliyor ve sigaranın ismini bile hatırlamıyor :D

söylemek istediğim aslında sigarayı bırakmak o kadar da zor değil, bırakmak için illa başımıza bir şey gelmesi gerekmiyor...

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.