2007-08-20

Real ve İnsan Gücü Rezaleti!

İnsan Gücü Danışmanlık firmasının "Farkı yaratan insandır!" sloganı ile yola çıkan Real Alışveriş firması için uzun süren eleman arayışları sonucu uygun görülen kişiler ha bugün ha yarın başlayacaksınız diye söylenen ve tam bir ay(30 gün) süren oyalamanın sonunda açılışa 1 gün kala 14 Ağustos Salı günü 175 kişi iş başı yaptı. İşe giren bir çok kişiye işin 45-60 günlük süreceği söylendi. Bir çok kişi bu işe bel bağlayarak işe başlamak için gereken sağlık raporu, portor muayenesi, noter tasdiklikli nüfus cüzdan sureti, ikametgah, savcılık kağıdı, 4 adet vesikalık fotoğraf vs gibi belgeleri hazırlayıp İnsangücü Danışmanlık firmasına verdi. İnsanların şirkete gidiş gelişleri, sürekli tefefon edip sonucu ne oldu diye sormaları da cabası!

Ayın 14'ünde işe başlayan bu 175 kişi gece-gündüz demeden büyük bir aşk ve şevkle çalıştılar fakat ayın 19 Pazar günü işler yolunda gitmiyor bahanesiyle Real tarafından işten çıkarıldılar. "İşler yolunda gitmiyor" gerçeği yansıtmıyordu(Ki sadece ben son gidişimde 250 YTL alışveriş yaptım.). Çünkü bu 6 gün zarfında ben bizzat 2 kez gittim. Her iki seferde de içerisi tıklım tıklım doluydu, kalabalıktan alışveriş yapmak bile zordu.

Bu kadar kişiye söz verip insanları 1 ay bekleten İnsan Gücü Danışmanlık firmasını kınıyorum. Bu işi yapıyorsanız adam akıllı yapacaksınız. İnsanlara 45-60 günlük iş diyecekseniz öncelikle Real ile anlaşmanızı ona göre yapın. Real de insanların duyguları ve beklentileri ile oynamasın. Zira kaybeden iki firma olur. Real'in "Farkı yaratan insandır!" sözü sadece slogan olarak kaldığı sürece bir yere varamaz. Önce gerçekten insanlara gereken değeri vermeyi öğrenmeliler.

175 kişilik çalışanın 150'sini çıkarmakla işi yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Artık bizden de medet ummayın. Çünkü iş ahlakının olmadığı yerde ne işimiz olur ne de desteğimiz olur.

Bir yakınımın başından geçen bu serüveni siz değerli günlük sakinlerimin yaşamaması için dilimin döndüğünce aktarmaya çalıştım. Siz siz olun iş akti yapmadan bir gün bile çalışmayın!

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.