2011-07-29

Security Vulnerabilities of Any Database Platform


NIST(National Institute of Standards and Technology)'nin, 2002 ile Haziran 2010 döneminde veritabanı teknolojisi üzerinde toparladığı istatistikler doğrultusunda SQL Server en güvenli veri tabanı olarak ortaya çıkıyor.

Konu ile ilgili kaynak makaleler:
Kaynak: Microsoft TechNet Aylık BT E-Bülteni - Temmuz 2011 Sayısı‏





Microsoft, SQL Server 2000'den bu yana veritabanı tarafında çok büyük gelişmeler kaydetti. Bana göre SQL Server, SQL Server 2005 ile tam bir enterprise ürün haline geldi. SQL Server 2008 ve SQL Server 2008 R2 ile birlikte kullanışlı ve ihtiyaç olan yeni özellikler eklendi(SQL Server 2008 İle Birlikte Gelen Yenilikler'i ilgili yazımdan okuyabilirsiniz. Bu sene sonunda yada 2012 başında çıkması beklenen ve kod adı Denali olan yeni sürümde daha kullanışlı ve işe yarar yeni özellikler gelecek). Bu gelişmelere paralel olarak zaman içerisinde rüştünü ispat eden SQL Server KOBI'lerden tutun da büyük şirketlere kadar hatta bankalarda kullanım alanı buldu. Halihazırda bildiğim kadarıyla ülkemizdeki 4 banka ana bankacılık veritabanı sistemlerini SQL Server üzerinde koşturuyor.

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.