2006-11-28

Türk Bilişim Şirketlerinin Uluslararası Başarısı

Dünyanın üç önemli bölgesi Afrika, Avrupa ve Ortadoğu'da, en hızlı büyüyen 500 bilişim teknoloji şirketi arasında bu yıl 21 Türk şirketi yer aldı.

Dünyanın denetim, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetleri alanında en önemli hizmet veren kurumlarından biri olan Deloitte tarafından düzenlenen yarışmada, Türk bilişim teknoloji şirketi “Mobilera”, üç bölgede değerlendirmeye alınan 500 şirket arasında 15. sırada yer aldı.

İstanbul'da 2001 yılında kurulan şirket cep telefonu çözümü alanında Türkiye ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla geçen yıl yüzde 6764 oranında büyüme sağladı.

Diğer bir Türk bilişim teknoloji şirketi VeriPark, yüzde 2730 büyüme hızıyla en fazla büyüyen şirketleri sıralamasında 50'inci sırada yer aldı.

İngiltere 91 şirketle ilk 500'e en fazla şirket sokan ülkeler sıralamasında ilk sırada yer alırken, Fransa 84 şirketle ikinci, 58 şirketle Almanya üçüncü sırada yer aldı.

Listede 21 şirketi bulunan Türkiye, bu alanda Avrupa'da Rusya, Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti, ve Macaristan gibi ülkeleri geride bırakarak 9 sırada yer aldı.

Dünyada geçen yıl bu alanda en hızlı büyüyen şirketi sıralamasında, İngiltere'nin kablosuz BT hizmetleri şirketi MX Telekom şirketi ilk sırada yer aldı. İkinci sırada Almanya'nın Q-Cells AG şirketi, üçüncü sıradaysa Hollanda'nın Tom Tom N.V şirketi yer aldı.

Dereceye girenlere ödülleri,Paris'in tarihi Borsa binasında düzenlenen törenle verildi.

Kaynak:Y.Şafak

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.