2007-04-24

Resimde Dosya Gizleme

Web'te gezinirken gözüme çarpan güzel bir ipucunu sizlerle paylaşmak istiyorum. İpucumuz bir jpg resim dosyamızda istediğimiz dosyayı saklamak. Dosyayı normal açtığınızda klasik resim olarak gözükür ama WinRaR ile açtığınızda eklediğimiz dosyayı da elde ederiz. Bir çoğunuz bu özelliği seveceksiniz ve çaktırmadan dosyalarınızı resim dosyasında gizleyeceksiniz.

Bu kadar edebiyattan sonra işin özüne yani bu olayı nasıl gerçekleştireceğimize gelelim; adım adım aşağıdakileri izleyip uygulayın:

  1. Resim dosyasında gizlemek istediğiniz dosyayı(text, word vs dosyası olabilir) WinRaR yada vb bir sıkıştırma aracı ile .rar uzantılı hale getirin(DosyaAdi.rar),
  2. Komut satırında "Copy /b ResimAdi.jpg + DosyaAdi.rar YeniResimAdi.jpg" komutunu çalıştırın(Dosya adlarını kendi dosya adlarınız ile değiştirin.)

Oluşan YeniResimAdi.jpg adlı dosyayı açtığınız zaman klasik resim olarak görürsünüz. Aynı resim dosyasını WinRaR ile açın, resim içine eklediğiniz dosyayı da görürsünüz.

Not: Yeni resmin boyutu = eski resmin boyutu + eklediğiniz dosya boyutu olur.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

HP dijital kameralarda da böyle bir kayıt yöntemi var, resmin içine ses kaydı gömülebiliyor. :)

Emre KARGI dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emre KARGI dedi ki...

Yıllar sonra yorum yazdığım bir sayfaya yolum düşüp de yorum yazmadan geçmek olmazdı.

Mehmet GÜZEL dedi ki...

Aradan 4 sene geçmiş ve yolunuz aynı yazıya düşüyorsa yazı google ın dilinden düşmemiş demek ki:)

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.