2010-11-30

Veritabanınızın Log Dosyasını Küçültme

SIMPLE recovery modda olan veritabanınızın aşırı şişen log dosyasını küçültmek için  aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:
  1. Veritabanı FULL recovery moda alınır,
  2. Veritabanının FULL backup'ı alınır,
  3. Veritabanın Transaction Log Backup'ı alınır,
  4. Veritabanın Log dosyası shrink edilir.
Not: Transaction Log Backup'ı alan bir maintenance plan tanımlarsanız log dosyanız çok fazla büyümez. Ayrıca aldığınız bu transaction log backuplarınızı belirli periyotlarda silen bir maintenance plan ile diskinizin dolmasını engelleyebilirsiniz.

2 yorum:

Ekrem Önsoy dedi ki...

Eğer veritabanının Recovery Model'ı SIMPLE ise zaten T-Log dosyasının içerisindeki Passive Virtual Log'lar kendiliğinden silinecektir, bu nedenle doğrudan T-Log dosyası Shrink edilebilir; neden Shrink etmek için önce Recovery Model'ı FULL yapıp, veritabanının ve T-Log dosyasının yedeğini alıp, Shrink işlemini bu şekilde yapmak gerekiyor anlayamadım? Şayet SQL Server'da Open Transaction veya başka aktif işler varsa Recovery Model'ı FULL yapıp, veritabanı ve Transaction Log yedeklerini alsak bile T-Log dosyasındaki Active Virtual Log'lar oldukları yerde duracaktır ve T-Log dosyası Shrink edilemeyecektir.

Mehmet GÜZEL dedi ki...

Recovery modeli simple olduğu halde log dosyası sürekli şişen ve virtual logların boşaltılmadığı durumlarda log dosyasını shrink edemezsiniz. Bu tür durumlarda bahsettiğim gibi kesin olarak transaction log dosyalarını shrşnk etmek mümkün.

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.