2008-02-02

Cember.net'i Protesto Ediyorum ve Herkesi Üyeliğini İptal Ettirmeye Davet Ediyorum!

1.5 yıldır üyesi olduğum ve birçok kişiyi üyesi yaptığım Cember.net ile dün açmış olduğum bir konunun profesyonelliğe yakışmayacak şekilde kilit vurulması/sansüre uğratılması neticesinde yol ayrımına geldim. Anladım ki ülke olarak daha çok fırınla ekmek yememiz gerekiyor. Birbirimizin fikirlerine -belirli bir seviyede olduğu sürece- saygı duymamız gerektiğini öğrenmemiz için daha çok yol katetmeliyiz.

Profesyonel kurum, kuruluş ve siteler kişilerin ırk, din, dil, renk vs gibi kriterlerine bakmaz. Ama maalesef ülkemizdeki kimi kurum ve kuruluşlar, Cember.net gibi siteler hala belirli grup ve fikirlerin misyonu altında faaliyet gösterip karşı fikirlerin barınmasına, bir şeyler yazmasına, fikirlerini açıklamasına izin verilmiyor. Fikir özgürlüğün olmadığı yerde benim ve benim gibi düşünen insanların durmaması gerekir. Bu konuda ki dusturum "Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz asla!"'dır.

Forum kurallarıa uymayan bir konu olursa silinebilir, cevaplar verilmeden silinebilir. Fakat bir konu yüzlerce cevap yazıldıktıktan sonra forum kurallarına uymayan bir mesaj var diye kilitlenemez. Eğer forum kurallarına uymayan bir mesaj varsa o ilgili mesaj silinmeli; bu mesajın tekrarında ilgili kişi uyarılmalı; uyarı dikkate alınmayıp aynı hata devam edildiğinde ilgili kişinin forum üyeliği askıya alınmalıdır. Bir forum böyle yada daha güzel bir profesyonellik ve ciddiyette yönetilmelidir. Yoksa herkes keyfi ve hoşuna gitmeyen mesaj yada konuları silip kilitlerse o forumun ne düzeni kalır ne de orda insanlar bir daha yazar. İşte cember.net bu profesyonelliği gösteremedi.

Demek 4.4 milyon Euro ya yabancı bir şirkete de satılsan profesyonel olmadıktan sonra benim için bir değer ifade etmiyorsun. Aslında bu ve benzeri yerlerin networking bahanesiyle insanları toplayıp ardından bu insanların sayısı ve etkinlikleri üzerinden para kazandığı değişmez bir gerçek. Artık yabancılara satıldığına göre ben ve benim gibi düşünenlerin cember.net yöneticileri için bir anlam ifade etmiyor. Zira bizim üzerimizden çoktan para kazanmışlardır, bizler de bir ticaretin metaı çoktan olmuşuzdur.

Bu ve benzeri yerlerin ucuz ve özgürlük dışı hareketlerini kınıyor, benim gibi düşünenleri cember.net'ten üyeliklerini iptal ettirmeye davet ediyorum.

Tüm günlük okuyucularıma saygı ile duyurulur.

Kilitlenen/Sansürlenen konu : Üniversitede Özgürlük
Cember.net yönetimine yazdığım şikayet : Cember.net Forumlarının Yönetimi Bu Kadar Basitse Üyeliğimi İptal Ettireceğim!

Yazılan yazıların hepsi doğru mu yada fikirlerime uyuyor mu? Hayır ama medeni insanlar birbirlerini medeni bir şekilde dinler. Karşıt fikir de olsa karşılıklı sevgi ve saygıdan ödün vermez.

Üyeliğimi iptal ettirmek için başvuruda bulundum; girişimi engellediler ama hala bilgilerim duruyor. Umarım böyle bir sitede tüm bilgilerim en kısa zamanda silinir.
Bu ve benzeri yerlerin ucuz ve özgürlük dışı hareketlerini kınıyor, benim gibi düşünenleri cember.net'ten üyeliklerini iptal ettirmeye davet ediyorum.

Bu konuda merakı olanlar soru ile bana ulaşabilir. Konu ile ilgili başta ilgili forum yöneticisine, ardından site yöneticilerine şikayette bulundum, derdimi anlattım. Derdimi anlattığım halde sorunun çözülmediğini; burası benim çöplüğüm istediğimi yaparım havası beni üyeliğimi iptal ettirmeye yönelti. Bazıları gitmek çözüm değil savaşmalıydın diyebilir. Bence ben gereken savaşı verdim. İnsanlar anlamayacaksa, sürekli mesajlarım sansürlenecekse, beni destekleyen yazılar moderatorler tarafından silinecekse kalmamın ne alemi var ki!

Bu konuda herkesi bilgilendirmek istedim.

Saygı ve sevgiler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Azınlığın, çoğunluğa tahakkümü uzun süremez, merak etmeyiniz. Her yerde, her şeyde onlardan öylesine fazlayız ki. Bize düşen onların kafasındaki profil ile uyumlu düşen davranışlar sergilememektir. Ne yazık ki çok uç noktalarda düşünen radikal bir azınlık var ve bulundukları mevkileri kaybetme endişesi içindedirler. Ancak nasıl olsa hakim güç biziz, diyerek asla bir gevşeme içine girmeden, çalışmaya da devam etmeli. Ve her türlü tahakküme karşı çıkmalıyız. (dinci yobaz ile laik yobaz neredeyse aynı benim gözümde)

Adsız dedi ki...

ben de üyeliğimi iptal etmek istiyorum.ama çember nette bunun la ilgili birşy bulamadım .yardımcı olursanız sevinirim.

Mehmet GÜZEL dedi ki...

Ben yöneticiler ile iletişime geçerek birkaç gün aradan sonra üyeliğimi iptal ettirebilmiştim.

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.