2009-09-03

SQL Server 2005/2008 Registered Server Listesi

SQL Server 2005/2008 de registered server isimlerini aşağıdaki path ve dosyalarda tutuluyor:

SQL Server 2005:
C:\Documents and Settings\\Application Data\Microsoft\Microsoft SQL Server\90\Tools\Shell\RegSrvr.xml

SQL Server 2008:
C:\Documents and Settings\\Application Data\Microsoft\Microsoft SQL Server\100\Tools\Shell\RegSrvr.xml

Bu listeler özellikle benim gibi SQL Server'ınızı tekrardan kurmak zorunda kalmışsanız çok işinize yarayacaktır.

2 yorum:

Zeynep dedi ki...

Mehmet Bey,

EXE programlarında ODBC ile kullanıcılar bağlandıkları zaman SQL Server'de sp_who ile tüm detayları görebiliyoruz. oradaki hostname'den kimin ne kadar kaynak harcadğını bulup gerektiğinde kill edebiliyoruz. Fakat web uygulamalarında kullanıcıları birbirinden ayıramıyoruz çünkü herkes aynı SPID ve hostname ile geliyor. Bazı kullanıclar yoğun sorgulamalar yapıyor bunu anlık olarak nasıl ayırabiliriz. Her kullanıcı için SQL Server'da kullanıcı açıp ona göre connection string oluşturmak olsa o zaman sp_who'dan görülür fakat bu da maliyetli olur.

Ekrem Önsoy dedi ki...

Ben senin yerinde olsam ilgili SQL Server sunucusuna bir Server Side Trace açar ve sorunlu sorguları tespit ederdim. Zaten ilgili sorgular tüm kullanıcılar tarafından kullanılıyor olabileceği için Ahmet mi Mehmet mi kullanmış farketmez, düzeltilmeleri gerekir. Duration, CPU ve READS değerleri yüksek olan sorguları tespit ettikten sonra ilgili sorgular için gerekli iyileştirmeleri yapmak gerekiyor.

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.