2007-08-03

Jetonmatikler İstanbul'un Hizmetinde

Belbim A.Ş. tarafından geliştirilen jetonmatikler şu an itibariyle 6 farklı noktada hizmet veriyor. Bu noktalar Zeytinburnu Metro İstasyonu, Eminönü İskelesi, Kabataş İstasyonu(2 adet), Kadıköy İskelesi, Taksim Metro İstasyonu, Karaköy İskelesi. Jetonmatikler zamanla İstanbul'un dört bir yanına kurulup yaygınlaşacak.

Sistemin işleyişi şöyle: Jetonmatiklere para yatırıp karşılığında jeton alıyorsunuz. Jetonmatiklere 5 YTL ve 10 YTL kağıt paralarla birlikte diğer bozuk paraları da atabiliyorsunuz. Jetonmatik atılan paraları toplayıp; istediğiniz jetonların karşılığını çıkartıp size paranızın üstünü bozup veriyor. Böylelikle jeton kuyruklarında beklemenize gerek kalmıyor. Sistem şu an itibariyle en iyi Kabataş'ta rağbet görüyor. Kabataş'ta günde ortalama 600 kişi jeton alıp beklemeden yoluna devam ediyor. İngilizce ve Almanca dil desteğiyle turistlerin ilgisini çekip jeton alımlarını kolaylaştırıyor.

İstanbul'da metro, tramvay, tren ve vapur (kısaca jeton kullanan/kullanacak) tüm yolculara hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.