2007-12-03

FileGrowth'u Değiştirme

ALTER DATABASE VeritabaniAdi MODIFY FILE( NAME=DosyaAdi, FileGrowth = 5%)

/*
İlgili alanları kendi veritabanınıza göre değiştirip FileGrowth = 5% kısmını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz FileGrowth u MB cinsinden de verebilirsiniz.
*/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

veritabanı için ikincil bir dosya oluşturdum. C:\d1.mdf ve D:\d2.ndf dosyaları mevcut şu anda. C'nin dolma ihtimalinde dolayı şunu istiyorum. Bundan böyle C'ye değil sadece D'ye yazsın. Bunun için C'nin "Automatically grow file" seçeneğini uncheck ettim. Fakat bir süre sonra hala C'ye yazdığını ve C'nin büyüme seçeneği kapalı olduğu için "primary file group is full" hatası veriyor. Oysa istiyorum ki eğer C'de büyüyemiyorsa D'ye geçip devam etsin. Acaba böyle bir durumda tüm primary file üzerinde tüm tabloları D'ye geçirmek gerekiyro ???? Veri tabanının d1.mdf büyüklüğü 60GB idi. SQL server işlem anında index ve diğer işlemler için primary file group üzerinde büyük bir alana ihtiyacı olabilir düşüncesiyle seçeneklerden "Maximum file size" bölümünden "Restict file growt" değerini 5 GB artırarak 65 GB yaptım. Yani kendimce şunu demek istedim. Şu anda 60 GB sın ama en fazla 65 olabilir. Zaman geldi 65 oldu yine aynı hatayı verdi çünkü hala bu alanda büyümek istiyor. Ne yapabilirim.

.::YASAL UYARI::.

©2004-2023 Mehmet GÜZEL, www.mehmetguzel.net

Site içeriği kaynak gösterilmek koşuluyla yayınlanabilir. Yazılan yazı ve yorumlar sadece yazı ve yorum sahiplerini bağlar.